jan 232014
 

Scheids

Unitas E1-Veenendaal E1   5-4

Werd scheidsrechter Bjorn Kuipers aangesteld door de FIFA om te fluiten op het komende WK Voetbal afgelopen week krijg ik de wedstrijd Unitas E1-Veenendaal E1 toegewezen en wat later bleek een risicowedstrijd uit de 1e categorie.

De kersverse groenwitte kampioentjes gingen voor het eerst weer de wei in na een aantal weken in de zaal te hebben gespeeld en wel gelijk een derby tegen Veenendaal E1 en al was het vriendschappelijk het blijven altijd aparte wedstrijdjes.
Onder heerlijke “winterse”omstandigheden en met veel publiek langs de lijn begon de wedstrijd gelijkopgaand. Beide ploegen kregen goede kansen maar zowel Kris als de keepster van Veenendaal pakte alle ballen er knap uit. Uiteindelijk opende Unitas knap de score door een kanppe goal van Bram  maar lang duurde deze voorsprong niet want Veenendaal scoorde gelijk weer tegen.
Beetje laconiek verdedigen bracht Veenendaal op een voorsprong na een hele knappe aanval. Kris kon er alleen maar naar kijken hoe de bal in de lange hoek in het net viel.

De aanvallen van Unitas wilde nog niet echt op gang komen maar dankzij een knappe goal van Dennis kwamen ze toch op gelijke hoogte. Veenendaal kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en waren allemaal net wat feller in de duels en creeerden steeds meer kansen. Mede dankzij knap keeperswerk van Kris en Alain die de graszoden helemaal uit het veld speelde werden er veel kansen gemist of voorkomen van Veenendaal.

Na rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde Veenendaal bleef de sterkste ploeg maar kon de kansen niet benutten en het scenario van als de ene niet scoort scoort de ander wel en op een werkelijke Duitse manier sleepte Unitas in de laatste minuut toch nog de “vriendschappelijk”overwinning uit het vuur.

Dit tot zware teleurstelling van de tegenpartij die dit maar  moeilijk konden verkroppen. Na het plichtmatig nemen van de strafschoppen konden we terugkijken op een leuke wedstrijd van twee aan elkaar gewaagde ploegen die voor elke meter streden.

Iets hoger ingedeeld zal Unitas E1 elke week iets meer tegenstand krijgen zoals vandaag en ook dat gaat helemaal goedkomen.

De Scheids

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)