okt 122013
 

2012-02-02_scheidsrechter_cartoon12-10-2013 was de dag van de grote clash…strijd tussen de buren en koplopers.

Unitas E1 moest aantreden tegen GVVV E6.

Op een opmerkelijke goede grasmat na een nacht van regenbuien kwamen de groenwitte sterren het veld opdraven om te poseren voor fotografe Chantal Nab, trotse eigenaresse van CN Fotografie, waarna de derby kon beginnen.

Zoals het hoort in een streekderby waren beide partijen goed voorzien van een grote supportersschare die zich goed lieten horen en dat bleek toen Unitas alweer snel op hun gebruikelijke voorsprong kwam en ik mijn notitieblok klaarmaakte voor een monsterscore aangezien ze de laatste wedstrijden met grote cijfers hadden gewonnen.

GVVV liet het er niet bij zitten en gaf vol tegengas en verraste de verdediging van Unitas compleet door snel de gelijkmaker te scoren en daarna gelijk van de 1e naar de 4e versnelling doorschakelde en uitliep naar een 1-5 tussenstand.

Uit alle hoeken werd Kris onder vuur genomen en hoewel hij veel ballen goed pareerde kon het niet langer uitblijven en inderdaad elk schot was bijna een doelpunt.

Paniek en crisisberaad in de rust. Wat nu??Onderschatting van de tegenstander? Zou de positie van leider nu al ter discussie komen te staan?

Als een waar onderwijzer gaf probeerde hij zijn jongens een ware boost te geven om er in de 2e helft nog een wedstrijd van te laten maken.

En warempel de jongens toonde veel veerkracht en kwamen steeds beter in hun spel. De combinaties werden weer vloeiender en sneller en je kon er op wachten dat de ploeg in de wedstrijd terug zou komen.

Goed keeperswerk van beide zijden zorgden voor een grote spanning en mede door uitstekend verdedigingswerk van GVVV bleef het lange tijd 1-5.

Uiteindelijk moest de GVVV keeper toch zwichten voor de grondwetten aanvallers en kroop Unitas steeds dichterbij. 5-1,5-2 , 5-3 en 5-4.

Tot aan de laatste minuten waarin ook GVVV nog kansen kreeg op de 6-4 ging de bruchte voetbalwet gelden als de tegenstander de kansen niet benut valt ie aan de andere kant en in de laatste minuut viel dan ook de terechte gelijkmaker.

5-5 was dan ook een terechte uitslag tussen de twee koplopers en blijft Unitas nog steeds ongeslagen deze competitie.

De scheids

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)