jan 062013
 

Waar de koninklijke HFC traditioneel speelt tegen Oud Internationals was het vandaag de beurt aan de oud gedienden van Unitas’48 die in een 7-7 wedstrijdje speelden tegen het huidige 2e van Unitas’48 en wel op veld A.

Op veld B daarentegen speelde voor het eerst sinds een heule lange tijd de  aanstormende talenten van Unitas’48 op twee kleine veldjes waardoor het massaal opgekomen publiek kon kiezen uit drie aantrekkelijke wedstrijden.

Persoonlijk zou ik zeggen ga lekker bij die jonge honden kijken want daar gebeuren altijd weer hele mooie dingen. Kwam je voor wedstrijdjes waarvan het niveau iets hoger laag dan zeeniveau (uitzonderingen daargelaten) dan moest je zeker naar veld A komen.

Hier werden goals gescoord van meer dan 10 meter afstand….wat dan eigenlijk weer niet de bedoeling was maar ja dat stond niet in de regels en daar komt dan toch wel weer het publiek op af. Of technische hoogstandjes met een draaicirkel zo groot dat zelfs een oplegger had kunnen draaien maar dan toch net niet kunnen scoren.

Kortom hilarische taferelen alom maar wel zonder noemenswaardige fysieke problemen na afloop alhoewel de barkrukken na afloop vrij snel verdwenen waren.

Ook blijkt dat de groen-witte kids een veel betere conditie hadden. Terwijl op veld A de zuurstofflessen klaar stonden en iedereen blij was de ze een glaassie gele of rode prik in zijn bezit had gingen die jonge jongens maar door onder bezielenden begeleiding van de twee Hansen en luid aangemoedigd door de honds-trouwe ouders die weer paraat stonden langs de lijn.

Na afloop vlogen in een goed gevulde kantine de analyses over de bar heen en werden alweer nieuwe afspraken gemaakt voor de volgende onderlinge wedstrijdjes in het kader van het 7-7 idee en dan hopelijk wel zonder happy anderhalf hour.

Wilfried Besseling

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)