mei 182012
 

Een geweldige dag, met perfect weer! 8 ploegen streden om de prijzen en de eer!
Organisatie en vrijwilligers bedankt voor jullie inzet!
Wilfried Besseling, speler van de ‘Unitas Old Stars’ heeft zijn kijk op het toernooi gegeven in het volgende verslag.

Hemelvaartsdag met de ‘Unitas Old Stars’. 

Eindelijk mochten we weer eens de wei in wij Old Stars. Met ouwe schoenen, geleende schoenen of zelfs nieuwe schoenen kon het toernooi gaan beginnen.

Iedereen slaakte een zucht van verluchting toen bleek dat na genoeg iedereen (en zelfs op tijd op een enkeling na) aanwezig was.

Een leuke mengeling van oude Unitassers en wat jongere Unitassers, een ieder nog steeds met een groenwit hart daaruit bestond ons team vandaag. Zelfs Sander Foppen had speciaal voor dit toernooi de moeite genomen om vanuit Engeland naar het Panhuis te komen.

Onder de bezielende leiding van coach Sjon van de Burg, geassisteerd door zijn naar mijn idee te eerlijke grensrechter gezien de tegenstanders van vandaag, Ronald Paardekooper ging de slijtageslag zeer voortvarend van start.

Lang konden we de nul vasthouden met degelijk maar attractief voetbal tegen onze jongere tegenstanders. Het ontbrak ons gewoon aan een beetje meer geluk in de afronding. Hadden we iets meer gebruik gemaakt van Gunther en was Lino iets scherper geweest (misschien voortaan de bokshandschoenen maar aanhouden) hadden we er toch een gelijkspel uit kunnen slepen, ware het niet dat de aloude voetbalwet weer ging gelden als de een de kansen niet benut gaat de ander wel scoren en dat bleek op een lullige manier werd good old Harold alsnog gepasseerd en werd er met 1-0 verloren. Conclusie een rustig verlopen wedstrijd waarin zeer sportief werd gespeeld…….voelt u hem al??

Onder veel belangstelling kwamen we na een korte pauze weer het veld op voor wedstrijd 2 tegen Unitas 3 en miste Wilbert al na vijf minuten een enorme kans die Lino dan misschien wel weer had gemaakt. Al snel bleek dat het 3e toch regelmatig traint en vooral op het conditionele vlak de overhand kreeg. En ondanks het vele storen van Nils voorin en weer het te weinig benutten van de acties van Gunther werden we toch weer niet weggespeeld totdat de 1-0 waar een luchtje van buitenspel aanhing werd gescoord.

De ban was gebroken en het 3e kreeg toch min of meer vrij spel om verder te domineren. We konden niet meer in ons favoriete spelletje komen en dat terwijl Nils echt de longen uit zijn lijf liep. En weer verliep deze wedstrijd weer zeer sportief…..voelt u hem al aankomen??

Aansluitend moesten we gelijk weer in actie komen op veld 1 voor onze laatste wedstrijd van de poule en zoals na een half uur bleek onze laatste wedstrijd van het toernooi.

Onze enige winst van deze toernooi-dag werd gelijk al geboekt tijdens de toss…… Lino won deze glorieus en zo gingen we met deze winst nog eenmaal vol er tegenaan om toch nog een overwinning te gaan pakken….. en waar we voetballend weer niet de mindere waren bleek nu zelfs de grensrechter onze grootste tegenstander te zijn. Wellicht heeft hij door zijn handelingen ons zeker twee goals ontnomen waardoor de wedstrijd enorm onze kant op zou kantelen.

Helaas het zat ons weer niet mee en weer ging de tegenpartij er vandoor met een overwinning… Zelfs met 14 man in de wei kregen we een goal tegen! Ja Sjon had ook zoiets er moet wat gebeuren en dus dan maar met zijn allen spelen en het mooie was de tegenpartij had het niet eens door. En ondanks een perfect uitgevoerde sliding van achteren van mezelf (wist niet dat ik het nog kon) verliep ook deze wedstrijd weer zonder opstootjes of commentaar. Voelt u hem nog steeds niet aankomen nou……………..ik had wel een vermoeden…..

Een vroege uitschakeling was onze prijs maar tegelijkertijd een vroeg begin van de 3e helft en dat was wel min of meer een hoofdprijs met dit heerlijke weer……de tap kon gaan lopen en de doppen konden van de flessen af…het napraten kon beginnen.

En tijdens de halve finales en de finale vloeide het bier en andere versnaperingen rijkelijk en kwamen veel herinneringen weer naar boven van een ieder.

En nadat er vanuit de kantine een verzoek werd gedaan om alstublieft te willen afrekenen kwam plotseling Wilco op ons afgelopen……Mijn vemoeden werd bevestigd.

Naast de laatste plaats waren we tevens de “terechte” winnaar van de Sportiviteitprijs…………de Sportiviteitprijs mensen……………..mijn sliding was dus niet goed genoeg geplaatst…de sportiviteitprijs…..vroeger zouden we ons schamen als we deze prijs zouden winnen…nu was deze prijs een bevestiging van een hele geslaagde en gezellige voetbaldag met ouwe bekenden zowel van de jongere als van de oudere generatie…

Complimenten aan Chris die dit allemaal heeft gerealiseerd en iedereen bedankt voor hun aanwezigheid.

Volgend jaar maar weer meedoen met dit groenwitte cluppie.


Wilfried Besseling

Hieronder het bewijs dat er ook individuen waren die de ‘beker’ als prijs wel konden waarderen! Maar voor welke beker ze de voorkeur hadden blijft de vraag!

 

  One Response to “Hemelvaarttoernooi SV Unitas’48 – 17 mei 2012”

  1. Wil je hebt weer een mooi verslag geschreven! Volgend jaar ga ik proberen er wel bij te zijn!!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)