okt 122013
 

2012-02-02_scheidsrechter_cartoon12-10-2013 was de dag van de grote clash…strijd tussen de buren en koplopers.

Unitas E1 moest aantreden tegen GVVV E6.

Op een opmerkelijke goede grasmat na een nacht van regenbuien kwamen de groenwitte sterren het veld opdraven om te poseren voor fotografe Chantal Nab, trotse eigenaresse van CN Fotografie, waarna de derby kon beginnen.

Zoals het hoort in een streekderby waren beide partijen goed voorzien van een grote supportersschare die zich goed lieten horen en dat bleek toen Unitas alweer snel op hun gebruikelijke voorsprong kwam en ik mijn notitieblok klaarmaakte voor een monsterscore aangezien ze de laatste wedstrijden met grote cijfers hadden gewonnen.

GVVV liet het er niet bij zitten en gaf vol tegengas en verraste de verdediging van Unitas compleet door snel de gelijkmaker te scoren en daarna gelijk van de 1e naar de 4e versnelling doorschakelde en uitliep naar een 1-5 tussenstand.

Uit alle hoeken werd Kris onder vuur genomen en hoewel hij veel ballen goed pareerde kon het niet langer uitblijven en inderdaad elk schot was bijna een doelpunt.

Paniek en crisisberaad in de rust. Wat nu??Onderschatting van de tegenstander? Zou de positie van leider nu al ter discussie komen te staan?

Als een waar onderwijzer gaf probeerde hij zijn jongens een ware boost te geven om er in de 2e helft nog een wedstrijd van te laten maken.

En warempel de jongens toonde veel veerkracht en kwamen steeds beter in hun spel. De combinaties werden weer vloeiender en sneller en je kon er op wachten dat de ploeg in de wedstrijd terug zou komen.

Goed keeperswerk van beide zijden zorgden voor een grote spanning en mede door uitstekend verdedigingswerk van GVVV bleef het lange tijd 1-5.

Uiteindelijk moest de GVVV keeper toch zwichten voor de grondwetten aanvallers en kroop Unitas steeds dichterbij. 5-1,5-2 , 5-3 en 5-4.

Tot aan de laatste minuten waarin ook GVVV nog kansen kreeg op de 6-4 ging de bruchte voetbalwet gelden als de tegenstander de kansen niet benut valt ie aan de andere kant en in de laatste minuut viel dan ook de terechte gelijkmaker.

5-5 was dan ook een terechte uitslag tussen de twee koplopers en blijft Unitas nog steeds ongeslagen deze competitie.

De scheids

aug 192013
 

Een maand geleden heeft de KNVB een concept indeling afgegeven met betrekking tot de indeling van Unitas E1. Inmiddels is de definitieve indeling bekendgemaakt en de tegenstanders betekenen derby’s en korte afstanden!

6e klasse 31
DEV Doorn E4
DOVO E12
DVSA E3
GVVV E6
HDS E4
Musketiers/Oranje Wit E2
Renswoude E3
Unitas ’48 E1
Valleivogels E6
VRC E8
VVA 71 E3

In de beker speelt Unitas E1 tegen GVVV E6 en VRC E6.

aug 192013
 

frietmanUnitas E1 start dit seizoen met een uitgebreid begeleidingsteam, naast Karina Henken en Hans de Man is namelijk Ronald Frietman gestrikt voor het leiderschap van ons jeugdteam.

Ronald is een prominent persoon binnen Unitas, vroeger als jeugdspeler bestreek “Gijs” altijd de linkerflank, ook als jeugtrainer/leider/wedstrijdsecretaris heeft Ronald in het verleden een brede ervaring opgedaan.
Sinds kort is Ronald weer vaker bij Unitas te zien, hij floot al diverse jeugdwedstrijden en ook voetbalt hij maandelijks mee met het 7 tegen 7.

Wij wensen Ronald veel plezier én succes toe met zijn pupillen!

aug 122013
 

Kom bij Unitas!s.v. Unitas ‘48 zoekt enthousiaste jongens en/of meisjes voor onze E-pupillen. Het gaat om spelers die geboren zijn in 2003 of 2004 en zich willen aansluiten bij de huidige teamleden.

Wil je beginnen met voetballen of ben je op zoek naar een (andere, kleinschalige) voetbalvereniging dan is s.v. Unitas ‘48 echt een club voor jou!

Je bent altijd welkom om te komen kijken of deel te nemen aan een training.

Voor meer informatie/aanmelding kun je contact opnemen met: Marc van der Pijl via 06-52605336 of jeugd@svunitas48.nl

VOETBALLEN BIJ S.V. UNITAS ‘48 DOE JE MET PLEZIER !!

jun 032013
 

huifkar_4VOETBALLEN BIJ S.V. UNITAS ‘48?

s.v. Unitas ‘48 zoekt enthousiaste jongens en/of meisjes voor onze E-pupillen. Het gaat om spelers die geboren zijn in 2003 of 2004 en zich willen aansluiten bij de huidige teamleden.

Tevens proberen wij, om samen met een aantal huidige spelers, een D-team (geboren in 2001 of 2002) samen te stellen.

Wil je beginnen met voetballen of ben je op zoek naar een (andere, kleinschalige) voetbalvereniging dan is s.v. Unitas ‘48 echt een club voor jou!

Je bent altijd welkom om te komen kijken of deel te nemen aan een training.

Voor meer informatie/aanmelding kun je contact opnemen met: Marc van der Pijl via 06-52605336 of jeugd@svunitas48.nl

VOETBALLEN BIJ S.V. UNITAS ‘48 DOE JE MET PLEZIER !!

mei 232013
 

Gisteren was weer de jaarlijkse strijd om de Penaltybokaal! Als gastkeeper was de jeugdkeeper van AJAX, Stef Kennepohl, naar Sportpark Panhuis afgereisd.

Onder toeziend oog van menig ouder werden er knappe strafschoppen genomen, werd er kansloos gemist en waren de snoekduiken van Stef bewonderenswaardig. Uiteindelijk, via een daverende afvalrace, bleek er één persoon de beste schutter te zijn: STEIN.

Stein mag de wisselbeker een jaar op de schoorsteen, op zijn slaapkamer of pontificaal in de woonkamer een plaatsje geven. Dat zal wel in een pittoresk gelegen dorpje op de Veluwe zijn want Stein en zijn familie gaan deze zomer verhuizen. We wensen hen veel plezier en een mooie toekomst!

mei 162013
 

Penaltybokaal 2012Woensdag 22 mei wordt er weer gestreden om de PENALTYBOKAAL.

Onze F en E pupillen kunnen hun schoten gaan lossen op ….. Stef Kennepohl, momenteel jeugdkeeper bij AFC AJAX en volgend seizoen sluitpost bij Vitesse!
Kan Dennis zijn wisselbeker nog een jaartje thuishouden?

Aanvang circa 14.00 uur.
Let op: de reguliere training start gewoon om 13.30 uur.

VEEL PLEZIER EN SUCCES!

mei 042013
 

images (1)Onder wel hele mooie omstandigheden en een buitengewone fijne gevoelstemperatuur werd vanmorgen de laatste competitiewedstrijd van Unitas F1 afgewerkt en wel tegen de buurman DOVO F3.

Net als vroeger blijven het altijd weer “beladen”duels en ook ditmaal stond er weer iets belangrijks op het spel nee geen kampioenschap maar wel een hele knappe 3e eindklassering.

Met precies 7 spelers trad Unitas aan tegen een overcompleet team van DOVO.

Van angst was geen sprake want al snel werd de aanval gezocht door Unitas en vielen de eerste werkelijk hele mooie goals na heel knap opgezette aanvallen.

DOVO had werkelijk niets in te brengen tegen dit opportunistische voetbalgeweld van onze groenwitte kanjers.

Bij rust stond het al 4-0.

Na de rust leek het erop dat DOVO eindelijk hun kunsten ging vertonen nadat zij toch enkele fraaie aanvallen had laten zien wat resulteerde in de 4-1.

Echter Unitas liet zich niet van de wijs brengen en mede door knappe reddingen van de keeper en degelijk verdedigingswerk en opnieuw mooie aanvallen afgerond door de ene na de andere mooie goals. En zo werd DOVO met 8-1 terug gewezen. Ook de aansluitende penalties werden beter genomen en dus een dubbele overwinning.

Wat rest is een toernooi bij vv Veenendaal en als ze net zo spelen als vandaag kan dat wel eens een hele mooie afsluiting gaan worden van een mooi seizoen voor Unitas F1.

De Scheids
Wilfried Besseling

apr 192013
 

Unitas F1 wint Valleiregiotoernooi!VOETBALLEN BIJ S.V. UNITAS ‘48?

s.v. Unitas ‘48 zoekt enthousiaste jongens en/of meisjes voor onze E-pupillen.
Het gaat om spelers die geboren zijn in 2003 of 2004 en zich willen aansluiten bij de huidige teamleden.

Tevens proberen wij, om samen met een aantal huidige spelers, een D-team (geboren in 2001 of 2002) samen te stellen.

Wil je beginnen met voetballen of ben je op zoek naar een (andere, kleinschalige) voetbalvereniging dan is
s.v. Unitas ‘48 echt een club voor jou!

Je bent altijd welkom om te komen kijken of deel te nemen aan een training.

Voor meer informatie/aanmelding kun je contact opnemen met:
Marc van der Pijl via 06-52605336 of jeugd@svunitas48.nl

VOETBALLEN BIJ S.V. UNITAS ‘48 DOE JE MET PLEZIER !!